Fc Schadewijk - VOW 2-1 (0-1)

1 okt 2017

Zure nederlaag VOW in Oss.

In de week dat Jhonno v Rooij zijn ja-woord gaf aan barvrouw Floor, ging VOW naar het Osse Schadewijk. Wederom een titel kandidaat op 'papier'.

VOW begon goed aan de wedstrijd. De organisatie stond goed en voetballend kwamen de VOW mannen er af toe gevaarlijk uit. Na 20 minuten een vrije trap op de rand 16. Dat kun je wel overlaten aan Bart(je) van de Oever. Beheerst tekende hij voor de 0-1. Schadewijk was hierna wel dreigend, maar weten weinig te creeren. En daar waar nodig greep Jorg Gibbels goed in. In de omschakeling weet VOW zich 2-3 goede kansen te scheppen, maar helaas stond het vizier niet op scherp en bleef het bij 0-1.

In de tweede helft meteen een gedreven Schadewijk en met het inbrengen van een exta diepe nummer 10 weet Schadewijk extra druk te zetten op de defensie van VOW. Echter na 55 minuten had Bart van de Laar de wedstrijd kunnen beslissen. 1 op 1 met de keeper  weet hij het net niet te vinden. Na ruim een uur voetballen een aanval van Schadewijk en deze werd rand 16 meter afgerond : 1-1.  Op dat moment vloeien de krachten bij VOW wat weg. Zeer ongelukkig komt Schadewijk in de 75'min op voorsprong. Een makkelijk te verdedigen situatie in de eigen 16m wordt niet goed verwerkt en dat betekende de 2-1. Hierna probeerde VOW nog de 2-2 uit het vuur te slepen, maar echt gevaarlijk werd het niet meer.

Via deze weg wensen wij Dorus Dortmans sterkte met zijn blessure (opgelopen vlak voor rust) en maakt VOW zich op voor de 'kraker' in het gezellige Vorstenbosch. Voor beide ploegen telt in deze fase alleen de welbekende 3 punter.

© Jeroen & Jordy

Afbeeldingen

Archief Terug