VOW - Nederwetten 3-1 (2-0)

8 okt 2018

VOW pakt een 'degelijke' overwinning.

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma tegen 'laagvlieger' Nederwetten. Het eerste half uur was de wedstrijd redelijk in evenwicht. VOW mocht de bal hebben en Nederwetten loerde op de counter. VOW speelde echter in een te traag tempo met veel verkeerde keuzes zodat echte kansen uitbleven. Na 35 minuten werd de wedstrijd dan toch opengebroken als Pim van Riel binnen de 16meter onregelmentair onderuit wordt gehaald en de goed leidende scheidsrechter niks anders kan als een penalty geven en de speler van Nederwetten zijn tweede gele kaart geven en dus rood. Bart van de Oever benut dit buitenkansje in 2 keer en dat betekende de 1-0. Ruim 5 min later dan eindelijk wel een goed lopende aanval; Stef van Stiphout denderde naar de achterlijn en weet de volledig vrijstaande Stan van de Heijden te vinden; 2-0. Tevens de ruststand.

Wie in de tweede helft een 'makkelijke' middag had verwacht, kwam toch enigzins bedrogen uit. Op karakter wist Nederwetten de eerste 2 goede kansen te creeren, maar goed keeperswerk van Bram Jonkers hield VOW op de been. Een goede individuele actie van Pim van Riel had de 3-0 verdiend, maar oog in oog met de keeper van Nederwetten schoot hij voorlangs. Na ruim 70 min konden de handen toch weer in de lucht als Bart vd Oever na een keurige steekpass een op een beheerst met een lopje de score naar 3-0 bracht. In de 89'ste min weet een speler van Nederwetten de 3-1 binnen te koppen en dat betekende de eindstand; 3-1. Met 6 uit 2 een goede seizoensstart voor de oranje brigade uit Zijtaart.

Volgende staat de eerste derby van het nieuwe seizoen op het programma uit tegen de buren uit Keldonk. Kan VOW hier wederom 3 punten pakken? Hopelijk zal de orange army in grote getale aanwezig zijn...


Archief Terug