VOW 1 - SPV 1, 1-1 (1-0)

21 okt 2018

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen SPV 1 uit Vlierden op het programma. Op misschien wel de laatste zonnige namiddag in oktober waren er veel mensen, waaronder de leden van VOW Promotion, naar het sportpark gekomen voor deze wedstrijd, maar wellicht ook voor iets anders. Tijdens de uitwedstrijd bij Keldonk een week geleden werd al kort stilgestaan bij het overlijden van Mari van Berkel en dat werd tijdens deze thuis wedstrijd nog dunnetjes overgedaan. Rond half 3 klonk er een overweldigend applaus voor VOW trouwste supporter en ook de Orange Army toonde haar respect door middel van een mooi spandoek gericht aan Mari en zijn familie.

Hierna begon dan toch de wedstrijd. De gasten uit Vlierden stonden bovenaan en met een doelsaldo van +20 na 4 speelronden waren we vooraf al gewaarschuwd. Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd en het was al snel duidelijk dat de fysieke duels niet werden geschuwd. Zowel de eerste overtraining van SPV als VOW werden, binnen drie minuten, door de goed fluitende scheidsrechter direct met een gele kaart bestraft. De toon was gezet.

Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Beide ploegen probeerden van achteruit te voetballen, maar het duurde even voordat dit tot echte kansen leidden, maar de eerste echte aanval van VOW was het direct raak. Op links haalde Stef van Stiphout goed de achterlijn en leverde een voorzet op maat af. Ondanks de goede dekking van de SPV verdediging knikte Stan vd Heijden de bal keurig in de benedenhoek, zodat de keeper kansloos was en na 7 minuten voetbal de 1-0 op het scorebord stond. Dit was het begin waar van tevoren op gehoopt was. Het restant van de eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde. SPV had iets meer de bal, maar echt grote kans leverde dit niet op. Bram Jonkers hoefde alleen in actie te komen op schoten van afstand die ook nog voornamelijk langs of over gingen. Inmiddels werden op het middenveld nog steeds de nodige overtredingen gemaakt en ontsnapte zowel SPV als VOW spelers aan een tweede gele kaart. Een overtreding op Bart vd Oever werd door de scheidsrechter tevens met geel afgedaan, waarschijnlijk omdat licht rood niet bestaat. De vrije trap erna leverde helaas niets op. Toch werd VOW daarna gevaarlijk in de counter, maar een schot met links net voor rust van Pim van Riel verdween via de binnenkant van de paal net niet in het doel, waardoor de stand 1-0 bleef tot aan de rust.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Er bleef dreiging van SPV, wat ook wat meer de bal had. Echter was het VOW dat redelijk eenvoudig stand hield totdat in de 63ste minuut een voorzet tussen ons centrale duo in viel. De spits van SPV kon aannemen in de 16 meter en liet onze keeper vervolgens kansloos, 1-1. Even leek het erop dat SPV erop en erover ging. Een van de diepe ballen van SPV werd ternauwernood onschadelijk gemaakt door Bram, die dit wel met een gele kaart moest bekopen. Maar toen de storm ging liggen was het VOW dat in de laatste 20 minuten van de wedstrijd toe had moeten slaan. De ruimtes op het veld werden groter en dit leverde zeker vier goede mogelijkheden op. Waar het de ene keer ontbrak een de rust of een goede laatste pass, werd er daarnaast oog in oog met de doelman net niet scherp genoeg afgewerkt. Dit zorgde ervoor dat ook deze goede mogelijkheden niet tot de gewenste treffer leidde. Na zo’n 94 minuten floot de scheidsrechter af met 1-1 op het scorebord.

Volgende week staat de volgende topper op het programma, en trapt VOW om half 3 af in Helmond voor de wedstrijd tegen Rood-Wit’62. We hopen dat er weer vele supporters met VOW en de Orange Army de reis richting Helmond gaan maken!

 

 

 


Archief Terug