VOW 1 - Odiliapeel 1 2-1 (0-1)

4 nov 2018

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen koploper Odiliapeel op het programma. Voor Odiliapeel zou dit de eerste echte test gaan worden, aangezien zij alleen nog maar tegen ploegen uit ‘de onderste regionen’ hadden gespeeld. Voor VOW was er vandaag alles aan gelegen om de drie punten in Zijtaart te houden na twee verliespartijen en een gelijkspel.

De wedstrijd begon voortvarend voor VOW. De eerste duels werden gewonnen en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Odiliapeel probeerde af en toe snel de tegenaanval te zoeken, maar deze werd iedere keer keurig afgeslagen door de VOW defensie, waarin Bas van Bakel een goede wedstrijd speelde tijdens zijn eerste basisplaats in de competitie in het eerste elftal. Na ongeveer 20 minuten spelen was er de eerste grote kans van de wedstrijd. Uit een afgeslagen corner, die terug in de 16 meter van Odiliapeel werd gebracht was het Guus vd Crommert die de bal bij de tweede paal voor het inkoppen had. Helaas mikte hij net te hoog, waardoor de 0-0 stand op het scorebord bleef staan. Tien minuten later was het aan de andere kant wel raak. Waar eerst een ingooi nog goed werd weggewerkt door de VOW defensie, werd even niet goed opletten en te slap verdedigen meteen afgestraft door Odiliapeel, 0-1. VOW bleef voetballend de betere ploeg in de eerste helft, zonder dat dit een grote kansen resulteerde. Rust, 0-1.

Na rust ging VOW door waar het gebleven was, op zoek naar de gelijkmaker. Het spel deed zich voornamelijk af op het middenveld en er waren weinig grote kansen. De laatste inspeelpass was net te onzuiver of er werd te lang gewacht met uithalen. Aan de andere kant was er in het begin van de tweede helft weinig te doen voor de VOW defensie. Het duurde tot aan de 60ste en 75ste minuut tot VOW twee keer tot scoren kwam. Beide doelpunten vielen uit corners. De eerste corner werd beheerst binnen gewerkt met de knie door Siep Verweij. De tweede corner werd goed ingekopt door Guus vd Crommert waarna Rick vd Linden de bal vervolgens tot doelpunt kon promoveren. Door de voorsprong ging Odiliapeel alles of niets spelen, waardoor het spel ineens meer op de VOW helft aan de gang was. Dit leverde 5 minuten voor tijd een goede kans op voor de spits van Odiliapeel, maar zijn inzet werd goed gepakt door Bram Jonkers waardoor een 2-1 eindstand op het scorebord bleef staan.

Al met al een goede overwinning op de koploper, waarbij de topscorer uit de klasse de hele wedstrijd goed werd afgestopt door de VOW defensie en zelf de kansen wel werden gemaakt. Volgende week is er geen programma in de klasse en dan wacht op 18 november opnieuw een zware uitwedstrijd, deze keer tegen FC de Rakt.


Archief Terug