VOW M017-1 - Juliana Mill MO-17-1: 2-1

14 apr 2018

Juliana Mill, een onbekende tegenstander voor ons, zij zijn nieuw in de 1e klasse. Vandaag stond Lotte op doel omdat Roos geblesseerd is geraakt in ons vorige duel. Met de trainingen hadden we haar al een beetje voorbereid en het ging prima vandaag.  John schoof wat later aan, hij moest vooraf ook nog een wedstrijd fluiten en nu leek het helemaal of we een officiële grensrechter hadden. Hij had immers zijn scheidsrechterpak nog aan.

In de voorbespreking aangegeven hoe we het gingen doen vandaag, waar en hoe we ruimte gingen creëren en wie er dan mee om moest gaan. Dit ging vanaf het fluitsignaal prima, we verzuimden nog te scoren en dan zal je altijd zien dat de tegenstander dit wel doet. In de 8e minuut maakte zij de 0-1. We raakten niet in paniek, bleven ons spel spelen, de wedstrijd golfde lekker op en neer. Juliana was soms ook gevaarlijk maar Pien van Uden stond wederom een wereldpartij te spelen als voorstopster en zorgde ervoor dat de spits aan banden werd gelegd.

In de 25e minuut brak een speler van ons door, werd gevloerd en het was een penalty. Dit keer een duidelijke, binnen de 16 meter en er was ook geen protest van Juliana. Pien Gijsbers nam hem en schoot hem hard en zuiver binnen,  1-1. Enkele minuten daarna soleerde Britt vanaf het half-veld door de verdediging, ze kruiste goed voor de tegenstander door en liet de keepster kansloos. 2-1

Rust, wissels doorgevoerd.

In de tweede helft speelde we onrustiger, toch waren er enkele fraaie kansen. Net voor tijd raakte Pien v U geblesseerd, haar knie knakte weer eens en voordat ik gearriveerd was met het wonderwater zat Nienke al bij Pien om de eerste hulp te geven. Dit deed ze uitstekend, ze praatte rustig en zorgde ervoor dat Pien ontspannen haar been weer recht kon krijgen. Ik weet niet of je al een  EHBO diploma hebt Nienke, het talent hiervoor is in ieder geval aanwezig . Klasse.

Na de wedstrijd bleek dat de ruststand de eindstand was.

Een uur na de wedstrijd liep John nog steeds rond in zijn scheidsrechters tenue , moest hij nog een wedstrijd fluiten of vlaggen? Dat was toch niet het geval. Een fetisj (voorwerp met een magische kracht) misschien, nee dat was het ook niet. Laten we het er op houden dat John altijd standby staat bij een calamiteit. Mocht er een scheidsrechter of grensrechter uitvallen, dan is “John the man”.

Wie zag ik de volgende zondagmorgen fluiten bij de dames, jawel……… , hoop wel dat je tussendoor nog naar huis bent geweest!  Maar respect.

Roos en Pien, voorspoedig herstel, supporters bedankt.

Oh ja, alle PSV supporters uit ons team, het komt niet van harte, maar is wel gemeend: Proficiat met het kampioenschap!!

Groet,

Maico

Afbeeldingen

Archief Terug