De kop is eraf..

15 sep 2018

De kop is eraf….

Dit betekent  “er is een begin gemaakt”, we hebben een behoorlijk nieuw team, met 7 nieuwe speelsters in onze gelederen. Mag ik ze even voorstellen, Anne, Anouk, Emma, Esmee,  Janne, Julia en Yara.

Ook in de begeleiding is er een mutatie geweest en is Geerard nieuw, hij heeft de taken van John overgenomen. Dat houdt o.a. in dat hij onze vaste vlagger is. Anja is leidster gebleven en ik ben trainer/leider. En ja, leider met korte ei, zeker als je ziet hoe het tot nu toe gaat en welke sprongen er weer door jullie gemaakt worden.

Er zijn nu 3 bekerwedstrijden gespeeld, de uitslagen waren als volgt:

VOW – Nijnsel : 6-0,    Blauw Geel ’38 – VOW: 1-2, Schijndel – VOW: 0-4

Dit zijn dus 9 punten uit 3 en dat betekent dat we 1e zijn geworden in de bekerpoule en dus doorgaan naar de volgende ronde.

Bij een opstart in een nieuw seizoen is het altijd even afwachten hoe e.e.a. gaat verlopen en of dat alles een beetje klopt.  Tijdens een van de trainingen moesten ze van mij even hun hartslag meten om te kijken hoe we er conditioneel voor stonden. De conditie van Julia was veruit het beste want ze had geen hartslag….

We hebben goed getraind en dat valt je als trainer op, hoe goed de nieuwe speelsters de groep (kunnen) aanvullen. We hebben er snelheid bij, we hebben er overzicht bij, we hebben er werkers bij we hebben er lolbroeken bij en we hebben er scorend vermogen bij.

Tijdens de bekerwedstrijden hebben we diverse systemen gespeeld, 4-1-3-2, 4-4-2 en 4-3-3. Als je dit optelt dan tel je inderdaad maar 10 man, maar zoals altijd staat achter elk systeem onze vaste doelvrouw Roos.  De oplettende lezer ziet dat er maar 1 tegengoal is gevallen op Roos, complimenten voor de gehele achterhoede. De oudgedienden Nienke, Pien v U en Eva hebben Emma en Janne goed ondersteund en gecoached.

Het middenveld bedenkt de oplossingen, regelt de grootte van het veld, bepaald het tempo en zorgt dat we balbezit kunnen blijven houden door goed positiespel. Ook hier zijn de nieuwelingen, Anne, Julia, uitstekend opgevangen door Rychel, Pien, Rosa en Pleuni.

De voorhoede, het scorend vermogen van een elftal. Dat klopt ook wel, maar zij dragen ook zorg dat het verdedigen bij hun begint. Lotte heeft hierin een mooie taak om dit verder te ontwikkelen met haar nieuwe medespeelsters Esmee en Anouk.   

Ik hoor er al een paar denken “sta ik nu vast op het middenveld, of moet ik achterin blijven voetballen?”, nee, dat bepalen jullie voor een groot gedeelte zelf. Laat maar zien wat je kunt!  Overigens komt Hanneke ons ook weer ondersteunen met Action Type. Hierbij worden de nieuwe speelsters nog even getest en binnenkort wordt er dan door Hanneke een presentatie gegeven over de uitkomst. De uitkomst kunnen wij als leiding ook nog meenemen in onze keuze waar je komt te spelen in het veld.

Ging alles goed tijdens de opstart, veel wel, maar wist je dat:

-          half 8 = Half 8 (meer tekst is niet nodig)

-          als Anja gaat High Tea-en, dat de mannen dan extra alert moeten zijn. Uit voetballen bij Blauw Geel blijkt dan niet mee te vallen als de shirtjes, de waterzak en de ballen nog in Zijtaart liggen.  Normaal denkt Anja aan zulke dingen… (Wie ons smam?, da zal….)

-          er nog wel eens normale schoenen vergeten worden zodat er op badslippers naar huis wordt gegaan….  Met sokken in badslippers win je in ieder geval geen misverkiezing, ut is gin gezicht!

-          er enkele vervelende blessures zijn, hopelijk herstellen ze snel en goed.

-          vlaggen op de helft van de tegenstander niet mag, maar dat je ook kunt zeggen, “de vlagger is erg betrokken bij het spel”.

-          de midden blijft de midden…

-          het gouden boekje is ingeruild voor het KNVB-wedstrijdregistratie boekje.

-          dit boekje schijnbaar ook aangevuld wordt met aantekeningen door de reservespeelsters en de geblesseerden….

-          er al weer veel ouders komen kijken en dat de supporters schare nog steeds groeiende is.

-          de teamfoto vandaag is gemaakt en dus snel vervangen zal worden door een update.

-          dit de laatste regel was.

Groet en een heel mooi voetbalseizoen,

Maico


Archief Terug