Dan denk je.., maar dat zeg je niet.

13 okt 2018

Dan denk je…, maar je zegt het niet.

Vrijdagavond, Roos geeft aan dat ze niet kan keepen omdat haar blessure nog niet hersteld is, dan denk je “potverdorie”, maar je zegt het niet, dan zeg je “Dan ga ik kijken of ik nog iets kan regelen”.  Anne gebeld met de vraag of ze zaterdag wil keepen en dat was prima.

Vrijdagavond, omdat Anne ging keepen, Pleuni nog last heeft van een blessure en Rychel naar een open dag van de universiteit in Leiden gaat contact opgenomen met de leider van dames 2 om te vragen of Eva en Wiktoria met ons mee mogen doen. Geen probleem, aldus en Twan.  10 Minuten daarna een berichtje van Rychel dat ze toch mee kan doen omdat de open dag niet door gaat. Dan denk je “potverdorie, heb ik net….”, maar je zegt het niet, dan zeg je ”Maar natuurlijk kun je gewoon meedoen”.

Zaterdagmorgen 11.50 uur, parkeerterrein bij de Albert Hein in Veghel. Je komt  terug van de kapper en wil wegrijden met de auto. Staat er een grote bus achter je auto en je kunt niet vooruit en niet achteruit. Dan denk je “Rot ff op met die auto, ik heb haast moet om 12.15 uur bij VOW zijn”, maar dat zeg je niet, je zegt ”hoelang ben je nog bezig met uitladen, kan ik even helpen, want ik moet naar het voetballen”.

Zaterdagmiddag 12.15, precies op tijd bij VOW, lees ik een appje van Rychel, “ben iets later, probeer zo snel mogelijk te komen”.  Dan denk je “ja, da zal, ik mezelf haasten om hier om 12.15 uur en gij……”, maar dat zeg je niet, je zegt “ok”.

12.20 Uur, wedstrijdbespreking. We missen er twee, Rychel dus en Emma. Waar is Emma? “Ze is haar schoenen vergeten en is deze thuis halen”. Dan denk je “WTF”, maar dat zeg je niet, je zegt “ok, dan schuift ze zo meteen maar aan”.

Opstelling bekend gemaakt, we starten met iedereen die een beetje geblesseerd is en dan kijken we hoelang we het volhouden. Wat ik wil zien is dat we ritme gaan zoeken in het veld, hetzelfde ritme wat de laatste tijd goed gaat in de training, nl. Aannemen – spelen, Aannemen – spelen enz.

Warming up, er lopen er een paar bij die meer aan het genieten zijn van de zon, dan dat ze bezig zijn met een goede warming up. Dan denk je “Jezus”, maar dat zeg je niet, dan zeg je “kom op dames, eventjes wat feller, als we het nu niet doen, staan we zo direct al met 0-1 achter”.

We kwamen niet goed in ons ritme, er werden veel te veel ballen direct weggetrapt terwijl er toch goed in de wedstrijdbespreking aangegeven was om de bal eerst aan te nemen en dan pas het vervolg.  Dan denk je “oor kaput (lees kapoet)”, maar dat zeg je niet, je zegt dan “ritme zoeken meiden, aannemen – spelen”.

Er was veel publiek vanuit Veghel meegekomen om hun Blauw Geel aanhang toe te juichen. Echter in plaats van toejuichen was men nadrukkelijk op zoek naar foutjes van de scheids en deze werden dan ook breed uitgemeten.

Einde van de 1e helft, we krijgen een corner. De vlagger van Blauw Geel was het hier helemaal niet of niet helemaal mee eens, want hij vlagde voor een achterbal. De scheids beslist echter anders en vanuit deze corner maakte wij de 1-0. Rosa zat er als de kippen bij toen een bal niet goed verwerkt werd door de verdediging van Blauw Geel.  

Rustsignaal. De vlagger van Blauw Geel loopt tegelijk met mij van het veld af en vloekt en tiert dat het altijd bij VOW hetzelfde is. Ik geef aan dat ik hem nog nooit eerder heb gezien op ons sportpark, waarop hij aangaf het te hebben van “horen zeggen”. Dan denk je “zak ff in de s….t”, maar dat zeg je niet, dan zeg je “maak je niet zo druk, het doelpunt kwam niet omdat jullie die corner tegen kregen, het doelpunt kwam omdat jullie slecht uitverdedigde.”

Tijdens de rust geeft Rychel aan dat de bal toch via haar voet over de achterlijn was gegaan, dan denk je “Ga dat even vertellen tegen de vlagger  van Blauw Geel”, maar dat zeg je niet, dan zeg je “de scheids heeft beslist, dit kun je niet meer terugdraaien”.

Tweede helft, Blauw Geel maakt in de 53e minuut de gelijkmaker. Een solo door onze verdediging werd prima afgewerkt.

Het publiek van Blauw Geel begon direct na de gelijkmaker weer richting de scheids te provoceren. “VOW zal wel een penalty krijgen nu het weer gelijk staat”. Enkele minuten daarna een overtreding van ons op een meisje van Blauw Geel, ter hoogte van de middellijn. Dan denk je “terechte vrije trap tegen”, maar dat zeg je niet, je zegt dan richting het Blauw Geel publiek “ik vond het een penalty….”.

Vrije trap in ons voordeel, 30 meter vanaf het doel, rechterzijde van het veld. Pien G brengt de bal hoog in het 16 meter gebied. Rychel had slim positie gekozen achterin en bracht de bal snel onder controle en scoorde de 2-1 in de 65e minuut. Dit hielden we vast tot het einde en de drie punten bleven in Zijtaart.

Zondagmorgen 11.11 uur. Er is een kettinkje gevonden in het kleedlokaal, wie heeft dit laten liggen? Dan denk je “het is maar goed dat hun kont vast zit, anders vergaten ze die ook nog”, maar dat zeg je niet, je zegt dan ”Wie heeft dit laten liggen in het kleedlokaal gisteren?”

Ik kreeg onlangs tijdens de training te horen dat ik niet altijd nadacht voordat ik iets zei……., toen dacht ik “je moest eens weten”, en toen zei ik “ja, soms doe ik dat inderdaad niet”.

Groet,

Maico

Afbeeldingen

Archief Terug