VOW MO15-1 - ST De Willy's/SC St Hubert MO15-1 Uitslag 6 - 1

17 mei 2018

Op deze winderige woensdagavond staat de inhaal wedstrijd tegen St De Willy's op het programma.

St De Willy's hebben nog geen punten dus onderschatting ligt op de loer, hier werd nadrukelijk op geattendeerd.

De toss verloren we en De Willy's kozen voor de wind mee in de eerste helft, Vow begon vanaf de aftrap niet al te best en we mochten van geluk spreken dat de spits van hun na 5 minuten de bal op de lat schoot, hierdoor schrok vow een beetje wakker.

Na 10 minuten ging Anouk goed door op rechts en gaf een goede voorzet die door Amber niet tot een doelpunt verwerkt werd maar daar stond julia die de bal wel tegen de touwen kreeg 1-0.

Vow kreeg kans op kans en het was bijna niet mogelijk om deze te missen maar het gebeurde toch, en dan zie je vaak in het voetbal als je zelf niet scoord dan scoord de tegenstander, met een fraai afstand schot in de kruising stond het 1-1.

Na deze goal bleef vow het overwicht houden, maar we leken bijna op Fjes voetbal , als de bal op de linkerzijde was stonden we met 7 man op 20 m2 te voetballen , elke bal die hier uit kwam was voor De Willy's, maar dan was er vaak Anne die de bal weer veroverde de voortzetting hiervan was dan ook weer net niet waardoor het rommelig werd.

In de 25ste minuut ging Anouk vrij door en schoot dioganaal in 2-1, even later scoorde Amber uit een voorzet van Anouk 3-1, met deze stand gingen we rusten.

Er werd flink gepraat in de rust over spel breed houden en als alles op lins staat moet we het gat naar de rechterkant niet te groot maken , er zal dus iemand naar binnen moeten komen.

Door de wind kwam het spel vandaag meer over links dan dat we anders gewend zijn.

Nina die de eerste helft gekeept had ging voetballen en Yara ging keepen , hierdoor kwam Yoni op een ongewone plaats voor haar doen te staan ( voorstopper ) dit deed ze goed en met veel inzet. Nina links op het middenveld en Selena links voor.

Er werden aanvallen opgezet tot de 16 meter en dan kwamen er mooie gelegenheden om van afstand te schieten maar de bal wilde er niet in ( in deze periode ging iedereen voor zich zelf voetballen om maar te kunnen scoren,

Er werden weer wat omzettingen gedaan en gezegd dat ze moesten gaan voetballen en overspelen, dit werd dan ook gedaan, de kansen werden groter en groter het leek wel of nu niemand meer op goal durfde te schieten, de aanvallen werden nu te lang door gevoerd.

En ook hier weer een counter van De Willy's leverde bijna de 3-2 op maar yara stond gelukkig goed waardoor het 3-1 bleef.

Vow kreeg een vrije trap in de 16 meter van hun omdat de keepster een terug speelbal oppakte , de vrije trap werd goed ingeschoten maar helaas tegen onderkant lat weer in het veld,

Onderling werden posities gewisseld waardoor De willy's gevaarlijker werden, nadat alles weer bijna op hun eigen plaats stonden kwamen we weer aan voetbal toe.

Na een goede corner van Jesse scoorde Emma eindelijk van dichtbij, de moed zakte bij de willy's in de schoenen en binnen 3 minuten scoorde vow nog 2 keer ( Ambere scoorde na goed door zetten en Nina scoorde uit de rebound )

Meteen na de laatste goal floot de scheidsrechter af ,  niet alleen de supporters hadden het koud ( helaas konden wij ze met ons voetbal niet verwarmen) maar ook enkele speelsters en leiders.

De winst was binnen , daar is ook alles meegezegd.

Wat voor ons ook geldt : tegen mindere tegenstanders voetballen we zelf ook niet goed.

Zaterdag weer een wedstrijd met nieuwe kansen waar we vol voor gaan.

Omdat Esmee geblesseerd was en andere meiden niet geheel fit zijn deed Nina weer mee met ons en dit doet ze goed, Nina bedankt

 

joop

 

 

 

 

 

 


Archief Terug