Trainen

26 mrt 2018

VOW Vrouwen 1 - MVC Vrouwen 1             Uitslag 1-1

Volgens De Dikke Van Dale (wel bekend onder de 35 plussers onder ons) is de definitie van ´trainen´: oefenen. Het zelfstandig naamwoord ´training´ betekent zoveel als: het trainen. Als je deze twee begrippen samenvoegt, krijg je dus de conclusie dat trainen en training zoveel betekent als ´het oefenen´. Nu vraag je je misschien af waarvoor je dan moet trainen, oftewel oefenen. In het geval van ons team is het verstandig dat wanneer je een wedstrijd hebt waarin je voetbal moet verrichten je dus traint, oefent, om het voetbal te uitvoeren naar wens.

De laatste tijd is er door de (meeste, we scharen ze niet allemaal over 1 kam) speelsters echter niet heel veel getraind. Dit heeft uiteraard verschillende oorzaken (slecht weer, winterstop, studie, motivatie, skivakantie, werk), maar het effect is bij allen eenzelfde: de kwaliteit van het spel heeft er onder te lijden. Een goede testcase daarvoor is dus een wedstrijd spelen tegen een tegenstander die je eerder in het seizoen met vijf doelpunten voor en maar twee tegen hebt verslagen. Dit was in de periode waarin trainingen goed bezocht werden en het nog geen winterstop was geweest.  

Afgelopen zondag was dus deze testcase. De dames van MVC (De Mortel) kwamen naar De Vonders om met hun snelle spitsen en behendige middenvelder een paar punten mee naar huis te nemen. De dames van VOW dachten wellicht dit klusje wel even te klaren en begonnen enorm passief aan de wedstrijd. Tijdens een training oefen je vaak een bal aan te nemen, zodat deze aan de voeten blijft kleven. Tijdens deze testcase sprongen echter alle ballen regelrecht in de voeten van de dames uit De Mortel. Ook passes geven doe je doorgaans (na training) in de voeten van een medespeelsters. Ook dit waren de dames uit Zijtaart even vergeten en speelden dus regelmatig ballen in de voeten van de tegenstander. Hier mag wel een pluspunt genoemd worden: de ballen waren wel netjes recht in de voeten van de geel-zwarten, zodat zij deze netjes aan konden nemen en er ook meteen een goede actie opgezet kon worden. De dames uit De Mortel voerden deze acties doorgaans een stuk beter uit dan de dames van VOW en hieruit bleek dus dat de bezoekers wellicht wel meer training hadden genoten de laatste tijd.

Gezien het bovenstaande kwamen we vrij onverwacht toch op een 1-0 voorsprong. Of het nu buitenspel was, of Laura maakte een overtreding, we weten het nog steeds niet. Commentaar was er wel, maar de scheidsrechter was meedogenloos en telde de goal van Laura. Echter, dit bleek een bevlieging te zijn. We konden dit namelijk niet doorvoeren in beter voetbal en al gauw namen de geel-zwarte dames het initiatief weer over. De rechterspits van De Mortel was erg snel met de bal. Zelfs Richelle kon haar niet bijhouden. Gelukkig voor ons ging bij onze tegenstander ook niet alles vlekkeloos en zo werd het toch nog vrij snel 1-1. Rachel stond goed te keepen, maar het falen in de verdediging kon ook zij niet oplossen.

In de rust werden een paar van de ´sterspeelsters´ van de eerste helft gewisseld, Rachel werd door Marieke in de goal vervangen en twee verse krachten kwamen in het veld, samen met Rachel. Als het dan voetballend allemaal niet zou gaan lukken vandaag, dan moest het maar op wilskracht en inzet. De tweede helft werd feller begonnen door de dames van VOW. Er werden eindelijk wel duels gewonnen en Marieke had het de eerste 25 minuten van de tweede helft niet druk. Toch werd nog steeds heel duidelijk dat het nog steeds aan training ontbrak, want ballen werden nog steeds niet goed afgespeeld of aangenomen. Ook was er een geen plan bij de meeste acties waardoor deze telkens weer op niets uitliepen. Uiteindelijk bleef de ruststand dan ook de eindstand en werden de punten verdeeld. Voor VOW, aangezien het spel, een positief resultaat.

Aangezien de capaciteit van het team en de speelsters individueel echter een erg teleurstellende wedstrijd en resultaat. Moraal van dit verhaal: dames, zullen we weer gaan trainen?


Archief Terug