Het Nooit Gedacht gevoel

7 mei 2018

Het laatst gepubliceerde verslag van ons vrouwen vaandelteam dateert alweer van enkele weken geleden. Dit is niet zozeer gelegen in het feit dat de resultaten enigszins tegenvielen, maar meer door afwezigheid van één van de vaste reporters. Voor degenen die het aangenaam vinden een verslag van ons presteren te lezen: onze welgemeende excuses. 

Aleereerst een korte terugblik op de afgelopen weken. Door een gelijkspel, één winstpartij en vier nederlagen zijn we helaas enkele plaatsten gezakt op de ranglijst. Nog steeds doen we echter goed mee in de derde klasse waar we dit seizoen voor het eerst (sinds lange tijd) in acteren. Verloren van de koploper en de nummer 2: geen schande. Gelijk gespeeld tegen een directe concurrent: ook geen schande al had daar wel meer in gezeten. En een mooie 1-4 winst in en tegen Helvoirt. 

Vandaag stond de derde wedstrijd dit seizoen tegen Nooit Gedacht op het programma. Al eerder hebben we voor de beker en de competitie van dit team verloren. Ze staan ook enkele plekken boven ons in de ranglijst, dus dat het niet makkelijk zou worden was vooraf de verwachting. Ook zijn we enorm geslonken in de spitsen. Nicole is nog geblesseerd, haar sleutelbeen is heel langzaam weer aan elkaar aan het groeien. Liz is op stage in Engeland en Laura trekt met haar rugzak drie maanden door Australië. Gelukkig is Hanneke bereid om haar ervaring ook in vrouwen 1 in te zetten de laatse wedstrijden van het seizoen. 

Al vroeg kwamen we aan op het sportpark in Geffen en meteen viel ons op dat hier het 'Nooit Gedacht gevoel' heerst. Maar wat is dat voor ons. Dat begon eigenlijk al met de bespreking bij VOW. De coach gaf aan in zijn loopbaan niet van een team van Nooit Gedacht te kunnen winnen. Taak voor ons om hier verandering in te brengen. Daarna bracht dat gevoel ons in een kleedlokaal wat geschikt is voor het huidige JO7 voetbal (4 tegen 4, voor degenen die dit niet weten). De oppervlakte van het lokaal liet te wensen over voor 13 volwassen vrouwen en dan hebben we het nog niet gehad over de kledingkast met welgeteld 3 douches! Beetje behelpen allemaal dus met een 'Nooit Gedacht gevoel'. 

Bij het 'Nooit Gedacht gevoel' hoort ook een gebrek aan concentratie tijdens de warming up. Er werd door onze dames uitvoerig de nacht doorgenomen en hoofdonderwerp was het boetebeleid op de markt in Sint Oedenrode. Allemaal heel belangrijk en iedereen sprak dan ook haar grote zorgen uit over dit ondewerp. Zodoende was er weinig tijd om na te denken over de eventuele kansen die deze wedstrijd ons zou kunnen bieden. En kansen kwamen er wel degelijk. Met wat meer saamhorigheidsgevoel en coaching naar elkaar had de eerste helft zeker niet in een 0-0 stand hoeven eindigen. Dit werd door de coach dan ook even haarfijn uitgelegd in ons knusse kleedlokaal tijdens de rust. 

De tweede helft kwam het 'Nooit Gedacht gevoel' bij de tegenstander naar boven en zij wisten twee keer door de verdediging te breken en hieruit te scoren. Na de drinkpauze werd de opstelling ietwat gewijzigd en kwam bij ons het gevoel weer boven. We hebben gevochten als leeuwinnen en dit resulteerde in een reeks van mooie aanvallen, felle duels en veel kansen. Helaas voor ons werd maar 1 van deze kansen benut met een doelpunt. De eindstand werd dus 2-1. Dit voelde toch zeker als een verlies van op z'n minst twee punten. Erg jammer. 

Het 'Nooit Gedacht gevoel' is dus toch weer dat we zonder punten naar VOW vertrokken. Op de markt in Sint Oedenrode was er later op de dag gelukkig nog wel een vreugdedansje mogelijk. 


Archief Terug